Internationale Tractor Pulling Vereniging

 
    

agenda    |   nieuws   |   tractoren   |  informatie   |   uitslagen  |  links   |  stand kampioenschap

 

 

 

 Koudekerke a/d Rijn 2 Augustus 2008  
 Je gelooft je ogen niet als je rijen volk aan de entree ziet staan terwijl er al duizenden mensen op het terrein zijn! Een ruwe schatting van een "kenner" vertelde ons dat er zaterdag 10000 mensen zijn geweest! Het zouden er misschien duizend minder kunnen zijn maar ook duizend meer! Tribunes links, rechts en aan het einde van de baan moesten al deze mensen een plaatsje zien te geven. Gelukkig was er op het grote "kermis" terrein rondom ook nog plaats maar, ook daar was het dringen om op sommige plekken iets van de attracties te kunnen zien! Zelfs voor de suikerspin stond een rij van 5 meter om zo`n lekkernij te bemachtigen... En bij de steile wand hingen ze "met de benen buiten"!
Maar goed, wij kwamen voor het spektakel op de baan.
Pech was er voor de Continental van The Magic, Na een gebroken brandstofpomp in Vessem vorige week waren het nu de remklauwen die de geest gaven. Ze waren afgebroken van de as en dus was het einde oefening.
Red Bull, Chaotic, Jerommeke 5 en La Piccola moesten het nu doen.
De eerste pull ging moeizaam, de Power Breaker stond pittig afgesteld op de taaie kleibaan. Chaotic moest bijremmen en belande bij de 93.59m. Red Bull trok net een FP, Jerommeke 5 was voorzien van andere type bougies maar er werd met minder overtuiging een FP neergezet dan in Vessem. La Piccola deed hiervoor niet onder en noteerde ook een FP.
De 2e run werd niet echt een spetterend schouwspel want de power breaker stond zwaarder dan de 1e run ondanks een uitloop ruimte van wel 50 meter. Jerommeke 5 noteerde 91.85m, Red Bull 85.00m en Chaotic, hoefde nu niet bij te remmen, zette de sleepwagen stil bij 83.85m.
Paul Boer met zijn La Piccola werd de publiekslieveling, want in een prachtige stijl werd de FP gehaald, het publiek ging er voor staan en Paul kreeg een staande ovatie!
 
 

Copyright 2008 ITPV.NL, All rights reserved. Best viewed in 1024 x 768 resolution