Internationale Tractor Pulling Vereniging  
    

agenda    |   nieuws   |   tractoren   |  informatie   |   uitslagen  |  links   |  stand kampioenschap

 

 

 

Nieuw Vennep zaterdag 31 Mei  
 Ondanks de slechte weersverwachtingen werd het een stralende dag voor tractor pulling. Geen 30 graden maar gewoon 22 en (bijna) geen regen enkele dikke druppels vielen er maar dat mocht geen naam hebben.
Een permanent terrein naast het industrieterrein, achter de "oude" Lely fabrieken. Het terrein word ook gebruikt voor motorcross en andere motorische sporten.
Van de ITPV waren aanwezig Jerommeke 4, Blue Devil, Tornado, La Piccola en The Undertaker. Daarnaast waren ook de Chaotic en The Magic aanwezig.
rond de klok van half 3, er waren toen pakweg een 4000 toeschouwers aanwezig, werd de eerste pull gereden. Jammer dat de sleepwagen wat zwaar stond afgesteld, want slechts 2 FP`s werden gehaald met "de hakken over de sloot". Voor The Undertaker was er (weer) dikke pech want de koppakking werd ertussen uit geblazen. Jan en Paul baalde want na Bassevelde, vorige week, hadden ze 6 tuimelaars vernieuwd en wilde ze nu wel eens "gassen" De start verliep goed maar bij de 30 meter klonk het niet goed meer vanonder het case kapwerk. De 2e run die werd dus gereden zonder The Undertaker. Nu was er pech voor La Piccola die bij het optoeren zag dat er er geen oliedruk meer was! dus ook daar zal van de week gesleuteld moeten worden!
Een opsteker was het goede presteren van de Tornado. Ging het vorige week nog onwennig met Erik op de bok, was het nu de beurt aan Tom en ook die ging wat onwennig van start maar de 2e run werd een versnelling lager gepakt en ging het mooi met spinnende wielen tot de 84 meter. Chaotic de Tatra diesel reed 87 meter Jerommeke 4 deed hier een metertje bij 88 meter. The Magic zette de trekker bij 92 meter buiten de baan en Blue Devil deed waar het publiek voor kwam, hij haalde een FP.
Jammer genoeg was de fotograaf van de ITPV niet aanwezig dus... geen foto`s van deze mooie wedstrijd!
 
 

Copyright 2008 ITPV.NL, All rights reserved. Best viewed in 1024 x 768 resolution