Internationale Tractor Pulling Vereniging  
    

agenda    |   nieuws   |   tractoren   |  informatie   |   uitslagen  |  links   |  stand kampioenschap

 

 

 

8 Juni 2008 Prinsenbeek  
 Er waren 2 demo trekkers vanuit de ITPV aanwezig, maar Jan Buiks met zijn Undertaker wilde na 3 wedstrijden met pech, op een wedstrijd bijna zijn achtertuin, toch wel eens laten zien waar zijn trekker toe in staat is. En dat gebeurde ook! Filmpje
In onze eerste run stond de Mission Impossible erg licht en werden er 2 snelle FP`s neergezet door Jerommeke 4 en Tornado echter, niet door The Undertaker! Jan en Paul hadden gister tot een uur of 12 s`nachts doorgewerkt om de trekker weer klaar te hebben maar in de haast had men het inlaatspruitstuk niet goed vastgezet en verloor hij turbodruk. Na reparatie hiervan werd in de 2e pull een wel erg spectaculaire FP neergezet. Waarbij hij last kreeg van "groeiende" achterbanden. Maar Jan bleef beheerst en deed het gas niet plotsklaps dicht, hield het gas erop en pas bij de 100 meter werd beheerst de combinatie stilgezet.
Voor Jerommeke 4 werd ook een FP genoteerd en Tornado, nu met Tom Cools op de bok, werd een 80 meter neergezet maar dat had beter gekund als Tom langer had gewacht met het loslaten van de koppeling. De DAF maakte gewoon te weinig toeren om vol vermogen te leveren.
Als sleepwagen waren er de Mission Impossible en de Hyproslee. Naast de 2 demo trekkers was er ook het spektakel van de Basrijs competitie.

 

 
 
 

Copyright 2008 ITPV.NL, All rights reserved. Best viewed in 1024 x 768 resolution