Internationale Tractor Pulling Vereniging

 
    

home     agenda    |   nieuws   |   tractoren   |  informatie   |   uitslagen  |  links   |  stand kampioenschap 

 

 

 

Ane 7 Juli  
Een demo wedstrijd voor de Stille Wille sleepwagen maar ook de Mission Impossible was aanwezig.

In het zuiden stonden de akkers blank van het regenwater maar in Ane moest er nog water over de baan gereden worden! Het resultaat was een mooie stevige zandbaan. Het terrein was mooi ruim opgezet en langs de baan waren zelfs tribunes geplaatst, voldoende sleeptrekkers voor de demo tractoren, 3 mooie kissmissen, bekers en bloemen bij de prijsuitreiking compleet met herinnering, een pluim voor de organisatie!
Wij, de ITPV hadden 5 trekkers afgevaardigd als demo rijders. De Red Warrior en Red Danger reden tussen enkele demo trekkers uit de Slep-competitie rijden zoals die in Midden-Oost Nederland gereden word. Met dezelfde sleepwagen afstelling konden we mooi de verschillen zien. Maar die waren niet echt groot ook in Oost Nederland weten ze hoe het gas open moet! Red Warrior had in de 1e trek 89.61 goed voor de denkbeeldige 2e plaats. De Undertaker uit Buurse een Oliver 2255 een V8 machine reed 57 cm verder. Een JD 6030 uit Harskamp trok 16 cm minder! kleine verschillen dus. De Red Danger met 3.5 ton en een lekkende koppakking moest flink in de remmen en strande de 1e run al bij 63.24m.
De 2e run werd wel een (denkbeeldige) overwinning voor Raf; 94.34m de Oliver bleef nu steken op 87.65m. De Red Danger reed nu wel "strak" en kwam tot 80.24m.
Maar het moet gezegd de mooiste run werd echter gemaakt door de Impala, samen met de 2 Jerommekes werd er demo gereden. Jerommeke 4 loopt wel strak maar heeft duidelijk vermogen te weinig, 82.12m en 61.77. Jerommeke 5 heeft die al wel meer en zette de 1e run een FP neer en de 2e run 76.69m. Maar de Impala met Wopke Bloemhof op de bok (waar was Aukje?) ging als een beest over de baan, wat ging dat hard! Ondanks dat het een zandbaan was kwamen de voorwieltjes los van de grond en dan kunnen de pk`s hun werk doen! De V12`s brulde dat het een lust was om kippevel van te krijgen! Het publiek stond op de banken! zie hier de filmpjes;

     de motorkap klassen    de 3 specials

de website van Ane http://www.powerspektakel.nl
         
 
 

Copyright 2008 ITPV.NL, All rights reserved. Best viewed in 1024 x 768 resolution