Internationale Tractor Pulling Vereniging Onze nieuwe bedrijfs sport met team Leader joris van wiele

    

home    agenda    |   nieuws   |   tractoren   | informatie   |  stand kampioenschap   sleepwagens 

Nieuwe vrije klasse trekker Roadrunner uit Nederland,  Bavel (bij Breda)

Rolls-Royce rover meteor v12  27 liter

Brandstof metanol verbruik 2 liter per seconde

Opgevoerd door 2 hx80 turboís per motor

Geschat vermogen 2000 pk

aluminium crower koppeling eigenbouw

Recht opstaande verzamelbak eigenbouw

Reverzer 1 versnelling vooruit 1 versnelling achteruit eigenbouw

Achteras daf met aluminium Mercedes planetaire

Banden puller 2000 op keiser aluminium velgen

tractor weegt slechts 2600 kg zelfs met 2 motoren!

Is starsteps gebouwd en kan daardoor zowel met 1 als met 2 motoren rijden

 Team; Harry van opdorp eigenaar rijder en monteur

Ed van Riel monteur 2e rijder

Frank Verboven monteur 2e rijder

Brian van Riel monteur

Nieuwe Vrije klasse trekker in Belgie
Een nieuwe trekker afkomstig uit Duitsland
ver weg tegen de Oostenrijkse grens
Voorzien van de roemruchte Rolls Royce V12 Griffon
Meteen dus een flinke aanwinst voor Belgie.

Het is de "oude"  Wolpertinger

 

Dat team wil nog meer pk`s en zijn een Curtiss Wright
Stermotor van 3500 pk aan het inbouwen.
 
   
afscheid 30-12-2019
Zaterdag 30 December hebben we afscheid genomen van Tonny Adam. Tonny kennen de oud ITPV rijders wel,
hij heeft samen met zijn zoon Peter enkele jaren bij de ITTC en ITPV gereden.
Tonny reed met zijn Tatra V12 turbo diesel en Peter reed met de Magic een Conti V12 turbo Benzine.
De laatste jaren zagen we hem niet meer. Sinds een kleine 3 jaar was Tonny ziek en heeft afgelopen week de strijd verloren.
We hebben afscheid van hem genomen in de mooie kerk in Erp zijn woonplaats. Tonny was nog maar 63 jaar.
 
 dikke turbo  10-12-2019
In Zeeland zitten ze niet stil.
Zo hebben de mannen en vrouw van de Fordson een dikke turbo aangeschaft . Een holset HX82 zal de DAF moeten gaan voorzien van meer lucht. En dus zullen er weer wat meer toeren gemaakt gaan worden anders zal zo een 82 niet rond gaan. En dat is wel de bedoeling zodat er minimaal een 500 pk meer op de baan gezet gaan worden!
"nieuwe"   trekker 12-03-2019
de trekker die we allemaal kennen als Green Spirit 8 aangeland in Belgie en wel in Assenede.

Trekker zal de 1e maal aanhaken voor de ITPV in Berkel Enschot
en zal 3 en 3,5 ton gaan rijden

"nieuwe" trekker 12-03-2019
de trekker die we allemaal kennen als Baby Duck is weer terug in Belgie en wel in Bassevelde.
Na een kleine vakantie in Nederland is de trekker klaargestoomd om bij de ITPV te gaan rijden in de 3 en 3,5 ton vrije klasse met 2 motoren in werking.
Goed voor een 3000 pk.
Hoewel de 1e wedstrijden de motoren nog "tam" afgesteld worden!
De naam staat nog niet vast het zal geen Baby Duck worden, maar voorlopig iets van Ducky 2!
 Nieuwbouw   08-02-2017 


 Thomas en Alex Hendrix kennen we allemaal van onze begin en eindvlaggers. maar Thomas kennen we ook van de Blue Power. En Thomas en zijn trekker vallen ook op omdat ze alle, bijna, alle wedstrijden aanwezig zijn. Zelfs door mechanische pech zijn ze niet te stoppen! Hoorden we na een wedstrijd; volgende week ben ik er niet want we krijgen dat niet gemaakt binnen een week. Maar ja hoor vrijdag avond laat een berichtje; hij heeft weer gelopen we proberen erbij te zijn! Reden ze afgelopen 2 jaar in de 3 ton supersport nu gaan ze de overstap maken naar het grotere geweld! De 3.5 prostocks van de ITPV. Er is dan ook een geheel nieuwe trekker aangeschaft tenminste een lege trekker zonder een prostock motor, natuurlijk wel een blauwe! Ze willen beginnen met de oude 4 cilinder maar naarmate het seizoen vordert word een 6 cilinder klaargemaakt en de snode plannen zijn om die maar meteen op methanol te laten lopen...
Verkocht-Gekocht 31-01-2017
 Een beetje onverwacht hoorden we dat de "No Shame" van Danny de Theye verkocht was. Danny had de trekker nog maar een jaartje geleden gekocht van Steven Mussche. Steven op zijn  beurt had de trekker 3 jaar eerder gekocht van Richard Dams. In de Dams periode had de trekker eigenlijk geen naam maar noemde iedereen hem "de grote Dams" omdat er ook een "Dams Light" was! De trekker gold toen als onoverwinnelijk en is dat eigenlijk nog steeds! Danny heeft er wel aan moeten sleutelen vooral de intercooler was een zorgenkindje dat ding bleef maar scheuren en dus zijn werk niet naar behoren doen!
Of de trekker met een gescheurde of nieuwe intercooler is verkocht weten we (nog) niet maar dat zal, denken we, geen probleem worden aangezien de trekker verhuisd naar een groot mechanisatie bedrijf (Warrensbv) in Kapellebrug in Zeeuws Vlaanderen.
De trekker zal niet in een andere kleur gespoten worden (van Warrens bv) maar gelukkig mooi rood blijven!
We weten wel dat de vaste chauffeur Joris van der Wiele zal worden. en of de trekker uit zal komen in de ITPV competitie is ook nog niet bekend.
 Gekocht-Verkocht 31-01-2017


 Een trekker die ook van eigenaar is gewisseld is de "New Wave" van Sylveer Nooyens uit Geel. Sylveer heeft op zijn beurt de trekker gekocht van Tom Cool (Tornado) en Tom op zijn beurt weer van Paul Liefhoge.
Sylveer stopt (voorlopig)  met zijn hebby vanwege tijdgebrek. Hij heeft een groeiend en goed lopend loonbedrijf dat al zijn aandacht vraagt.

De trekker blijft wel in Belgie want verhuist naar een team uit Bassevelde. Een van de teamleden Frans van den Bossche zegt de meesten van ons al genoeg!  Hoe de trekker zal gaan heten is nog niet bekend maar dat zullen we nog wel horen. De trekker zal wel een "grote beurt" nodig hebben ondanks dat Sylveer daar al wel aan bezig is geweest zo heeft hij een nieuw frame gemaakt, waterinjektie, spatborden enz. De motor is de ons bekenden DAF 1160 met diesel/ mazout als brandstof. En dat er dan veel pk`s uit kunnen komen weten we van de Black Danger uit Mill die met meer dan 5000 toeren er een 2000 pk uit haalt....
De jongens uit Bassevelde willen echter rustig beginnen en ervaring opdoen met de trekker

 Verkocht-Gekocht  30-01-2017
verkocht is de Moonshiner van Nick van de Perre. Nick heeft eigenhandig zijn huis verbouwd is getrouwd enz, enz heeft dus "even" geen tijd voor zijn hobby! De trekker is verhuisd naar Zeeuws Vlaanderen naar Biervliet. Arne van Rattingen heeft de trekker nu in de schuur staan. Een beetje vreemd want Arne rijd al jaren met een Blauwe! en wat voor een! Arne is al een dikke 2 jaar bezig om een methanol prostock (Light superstock) op de baan te zetten. Maar met wisselende resultaten. Het wil nog niet zo en er zijn toch al flinke schades gereden. Op de foto hieronder zien we een kapitale schade buiten de schuld van Arne want de shovel chauffeur lette even niet goed op een ramde de trekker van Arne... Na wederopbouw bleef er tegenslag, op dit moment ligt de krukas eruit om te laten lijnen en balanceren want na een testrun brak het vliegwiel (weer) los van de krukas en moet er niet alleen een nieuw vliegwiel e.d gemaakt worden maar gaan ze ook de krukas dus lijnen en balanceren.

Maar om toch meer op de baan te komen heeft men een betrouwbare trekker in de schuur gezet om op die manier eindelijk eens alle wedstrijden "gewoon" te kunnen meedoen! Op de foto zien we dan ook dat de "Ledge dancer" nog gewoon in de schuur staat en niet weggestopt in een hoekje... De Volvo kennen we ook nog van Dennis Slegers als "Denny Toy" hoewel er meestal Leo mee reed!

Arne gaat de trekker wat "upgraden" zoals een nieuwe motorkap, eigenlijk hopen we dat het een iets andere kap word dan de overbekende Volvo 810 kap, die hebben al heel veel in de 4.5 hotstock klasse!
 te koop  12-09-2016
In Kerkrade staat de Fast Eagle te koop. Na 15 jaar gereden te hebben gaat Pierre er een punt achter zetten. Zijn garage bedrijf is afgelopen jaar ook al van de hand gedaan en nu dus zijn hobby! Wel met pijn in het hart maar de realiteit ziet dat de trekker al 2 jaar niet uit de schuur is geweest. De trekker is geheel compleet en rijklaar voorzien van een Deutz V12 met turbo`s is het een mooie trekker om verder mee te gaan. En de vraagprijs is met nog geen Ä 10000.- interressant? Nadeel is het grote eigen gewicht de trekker zal dus op dieet moeten om bij de ITPV in de 3.5 of 4.0 vrije klasse te kunnen rijden.

Inhoud 20 liter

Bosch P pomp 13 mm

5 gaats verstuivers

8 mm brandstofleidingen

H3b turbo s

4plaats koppeling

ZF achteras

4,5 ton vrije klasse

informatie

 Koetshuis79@online.nl

Tel:0455421423

Mobiel:0621284340

 
   meer pk`s! 01-01-2016
 In Tholen werd al een aantal jaartjes gezocht naar een dikkere motor voor de El Torro, nu liggen die niet voor het oprapen want Rien wilde een bepaald type Deutz V12 hebben. In ons clubblad deden we daar al melding van om als iemand zo`n blok wist te liggen dit Rien even te laten weten. Maar het is Rien gelukt, ergens in het midden van Nederland lag zo`n ding en na de spaarpot aangesproken te hebben verhuisde het imposante blok  naar Tholen. Rien hoopt dit jaar al de eerste testruns te kunnen maken.
De mannen hebben ook overwogen om met 2 V8 blokken te rijden maar dat zou voor de 3 ton waarschijnlijk te zwaar uit komen.
Het V12 blok zal op diesel blijven voorzien worden van 2 turbo`s  en met een inhoud van 19 Liter zal de concurrentie de borst nat kunnen maken!
 
   Turbo kruis inlaat en uitlaat   15-12-2015
De technische cie is volop bezig om de reglementen aan te passen voor 2016 maar toch willen we al een tipje van de sluier laten zien want het betekend wel dat er voor sommige werk aan de winkel komt. Zo moet er een kruis en bij grotere diameters zelfs een dubbel kruis in de uitlaat maar ook een stut die bijna tegen het schoepenwiel aankomt. Bijgevoegd een foto en constructie tekening. Indien de inlaat van de turbo(s) niet onder een 2 mm motorkap bevindt dan moet ook hierin een kruis gemaakt worden
 
   Slecht nieuws 15-09-2014

 

                                        Afscheid

Met heel veel pijn in mijn HART moet ik jullie vandaag meedelen

dat ik stop met de Tractorpulling.

Mijn gezondheid laat het mij niet meer toe .

Heb vandaag 15 september 2014 het nieuws gekregen van de specialisten, door mijn rugproblemen.

Daarom deze beslissing .Ik zal altijd met mijn HART bij de tractorpullingwereld zijn .

Jammer genoeg niet meer met een Tractor.

Gezondheid gaat voor, hoe zwaar me deze beslissing ook valt.

Ik wil jullie dan ook vragen aan mijn vriendenkennis in de Tractorpullingwereld jullie hierbij neer te leggen en het niet moeilijker te maken dan het al is .

 

               Dank voor het begrip .
              Grtjs Jef ( Englisch Attack )

 

 
  super/vrije klasse truck 27-03-2014
 In het Brabantse Mill word koortsachtig gewerkt aan iets bijzonders, een truck met een vrije klasse motor! De truck is een REO een 6x4 de truck zal  niet meer voorzien worden van de orginele REO motor maar een DAF 1160. Die is op zijn beurt lekker gekieteld met 3 turbo`s, andere kop, dikke brandstof pomp enz. De mannen proberen het gewicht zo laag mogelijk te houden omdat anders er geen sleepwagen zal zijn die dat ding stil krijgt... denken ze.... De trekhaak zal echter op 50 cm hoogte komen te zitten, dus vergelijkbaar met een vrije klasse trekker echter wel met een gewicht van pakweg 6 ton!

 
   Nieuwe sleepwagen 03-09-2013

 Hierbij een foto van de nieuwe sleepwagen van Kristof Blum; de G-Force
We zijn als ITPV nog in gesprek met Kristof voor de goedkeuring voor de vrije klasse en superstocks en zelfs trucks maar dat zal komende winter zeker gebeuren

Naam: G-FORCE
Thuisbasis sleepwagen is Sint-Truiden (B)
Bouwjaar 2013
Eigenaar: Kristof Blum (Blum Machinery bvba)
Er zal in een regio van +/-100km gereden worden. (verder kan in overleg)
Enkelas sleepwagen met verschuifbare ballastbak met 8 versnellingen.
Wielen achteraan 600/60 R30.5 (1.50m hoog en 62cm breedte) zal niet snel inzakken wanneer het wat natter is.
2 rijen pinnen die rijafhankelijk zakken 27 pinnen en 12cm diep (mechanisch instelbaar) zoals Stille Wille.
De sleepvoet is meevolgend
De sleepwagen is uitgerust met een groot scorebord
Het concept bestaat erin dat ook kleine tractoren makkelijk weg geraken
Voor tractoren van 2.5T-->12T
Boerensport en sportklasse's tot 6.5T ( specials wel getest)  (trucks nog niet getest)

Contactgegevens voor het boeken van de sleepwagen
blum-machinery@skynet.be
Kristof Blum 0032478.669.779 (Nederland) of 0478/669779 (BelgiŽ)

 
  definitief defekt 22-08-2013
 Voor Jef Hermans met zijn Englisch Attack is het seizoen defintief voorbij. Met een gebroken zuiger moest hij vorige week al het veld ruimen. Na links en rechts geinformeerd te hebben naar nieuwe zuigers, heeft hij besloten voor een deugdelijke oplossing te kiezen en speciale zuigers te "laten" maken voor zijn David Brown. Dit doet men echter niet zo maar even en dus zal het winterwerk worden. Conclusie is dat we Jef dit seizoen niet meer op de baan zien. Erg spijtig maar de uitleg van Jef is ook logisch want als hij nu weer kiest voor standaard zuigers is het wachten op weer een gebarsten exemplaar en met als mogelijk gevolg dat ook het blok zal scheuren!
 
   Ook verkocht 07-08-2013
 Ook verkocht is de witte Inter van Filip Ally. We hebben gezien hoe Filip de koppeling kapot reed in Bassevelde en daarna hebben we de Inter niet meer op de banen gezien. Nu weten we dat Filip binnen zijn gezin met regelmatig ziekenhuis bezoek kampt en is het logisch dat de trekker niet de aandacht krijgt die eigenlijk nodig is in het seizoen. De trekker is nu in zijn geheel verkocht aan een team in het midden van Nederland en gaat de trekker dus bijna terug naar waar hij vandaan komt! Wat Filip gaat doen is nog niet duidelijk maar als het gezin het weer toelaat zal er zeker weer "iets" anders komen!?
 
   Verkocht 01-08-2013
 Op de wedstrijd in Vessem heeft een opmerkelijke transactie plaatsgevonden. Want met een beetje tranen in de ogen moest Fredy Kindt toezien hoe "zijn" roemruchte Freigtliner werd opgeladen door het team van Dirk Persoon en Jeroen Hak. Die jongens waren meteen na de wedstrijd in Vessem vertrokken, naar nu bleek om hun eigen Wizzard snel naar Best, hun thuishaven, te brengen en terug te komen om de Freigtliner op te laden! Zowel Dirk als Jeroen hebben nu een eigen trekker, wie welke trekker onder zijn verantwoordelijkheid gaat nemen is nog niet bekend maar dat zal snel duidelijk worden op de wedstrijd in Zevendonk.
Voor Fredy is het transport probleem nu ook een stuk opgelost en kan hij zijn aandacht voor 100% geven aan Freigtliner II, Mits natuurlijk niet al te veel andere teams van zijn kennis/hulp gebruik willen maken.....
 
   Weer nieuwe deelnemer!  15-05-2013 
 Nou ja nieuw is ook niet helmaal het juiste woord want de trekker rijd al een 10 tal jaren niet bij de ITPV maar bij de NTTO in de "minipuller" klasse, nu noemen ze dat voortaan de mini unlimiteds,
De ITPV hebben geen "minipuller" klasse maar met Durk Feenstra is afgesproken dat ze alleen demo`s rijden en dan vooral met de Stille Wille sleepwagen die is daar heel geschikt voor, de andere sleepwagens waar wij mee rijden zullen veelal te zwaar zijn want de trekker van Durk heeft een eigen gewicht van 950 kg! Durk houd wel van een beetje sensatie want bij het optoeren komen uit de uitlaten vlammen van meer dan een meter!
Dus zijn er organisatoren waar ook de Stille Wille sleepwagen is, die hebben de mogelijkheid om deze aandacht trekker uit te nodigen via de ITPV.
We willen wel proberen om een keer met de Blue Fox sleepwagen te testen of die misschien toch uit de voeten kan met dit kleine monstertje.                
 
   weer een nieuwe puller..  01-05-2013
 In Zeeland word het steeds drukker met tractor pulling sleutelaars.
Het team van de Walzing Mathilde gaat in de toekomst hun eigen weg. Wel zal de Ford voor dit jaar startklaar worden gemaakt en te koop worden aangeboden. Arne Pauwels kan zich dan gaan toeleggen op al 2 jaar in de schuur liggende "hete" onderdelen van een JD. Frank den Dekker gaat verder op de blauwe toer en heeft hiervoor afgelopen week een onderstel aangeschaft. Een in de pulling wereld heel bekend onderstel nml van de Silver Bullet, nu is het nog zoeken naar een "leuk" motorblok, passend kapwerk en de kleine dingetjes.....
 
   speed spirit op zijn mooist 14-04-2013
 de Speed Spirit van Raf Spiritus heeft afgelopen weekend staan blinken, compleet met het ITPV vlaggetje, op de open deur dagen van de firma BAB. Deze firma maakt machines voor de fruitteelt. En omdat er een nieuw pand werd geopend werd dit feestelijk aangepakt met een open dag van dat pand. De Speed Spirit was ook van de partij  en geheel in stijl aangekleed met enkele lieftallige dames, zo hoort het ook!
 
nieuwe deelnemers  15-01-2013 

 nu de winter vordert word het duidelijk dat er weer gebouwd is en word in de schuren. Voor de 3.5 ton sport heeft zich Jeroen Hak en Dirk Persoons aangemeld als lid. Ze gaan rijden met een ouder type Volvo een BM350. Wel voorzien van een TD 71 motor, eem holset hx50 turbo, een P-pomp en intercooler. Ze hebben afgelopen jaar al voorzichtig meegedaan op diverse wedstrijden. Ze komen uit het Noord Brabantse Best in Nederland en ze beschikken over een klein truckje en willen dus zoveel mogelijk wedstrijden in de competitie meestrijden. de trekker hebben ze The Wizard genoemd hierbij een fotootje toen ze aan de start stonden van Cromvoirt 2012

Ook nieuw, maar waarschijnlijk in 2013 nog niet op de baan is het nieuwe speeltje van Erik de Westerling, Erik kennen we (nog) van de Pedro hij heeft enkele wedstrijden geprobeerd om meters te maken met de 4 motorige Chrysler V8tjes maar het resultaat viel tegen. Een hels kabaal en gerammel maar geen meters. Nu heeft Erik de Dustraiser van Wesley de Smet gekocht. En die Dustraiser kennen we eigenlijk beter als Red Devil voorzien van een dikke DAF 1160n maar Wesley heeft er flink pech mee gehad en er ook niet uitgehaald wat er eigenlijk ingezeten zou moeten hebben. Erik heeft deze trekker gekocht om de DAF, die compleet opengescheurd was, te gaan vervangen door misschien iets anders! Wel staat vast dat het een diesel gaat worden want het geklooi met die benzine slurpende v8tjes ziet Erik niet meer zitten de Pedro kan derhalve tegen elk aannemelijk bod overgenomen worden! hierbij een foto van de Pedro in betere tijden

wat we al eerder hoorden dat ook het team van Peter Thienpond zich in een lichter klasse wil gaan mengen voor het kampioenschap. Ze willen met een Deutz hoe kan het ook anders) uitkomen in de 3.0 ton of 3.5 ton sport.

Pedro en Wizard
 
   weer een nieuwe puller..  10-12-2012
 Na de gezinsuitbreiding bij het Carel Mussche en Lieve Steur en bij Dries Kegel en Gwenny Schuddinck is er nu ook een nieuwe puller bij Twan Bergmans en Ida Bergmans Ze hebben een zoon van 3670 gram en noemen hem Ravanni. Proficiat! Twan kennen we van de sportklasse trekkers Little Dream en American Dream.
 
   concurrent  supersport trucks! 02-11-2012
 In Oostkamp (Belgie) zijn ze bezig om een Volvo F16 volledig klaar te maken om in 2013 op het podium van de ITPV competitie te eindigen! er word een DAF achteras gemonteerd, andere nokkenas, andere turbo, andere intercooler, andere brandstofpomp, 4 plaats koppeling, enz, enz. maar ook de buitenkant word onderhanden genomen, gestraald en gespoten in de kleuren van sponsor uce-trading.
Hiernaast een foto zoals de truck enkele weken geleden de werkplaats werd binnengereden
 
  aankoop/aanwinst 19-10-2012
 In het bericht hieronder leest U dat Arne van Ratingen zijn "oude" Ledge Dancer heeft verkocht, en volgens goed ingelichte bronnen heeft hij meteen aan het schoppen gegaan zo komen er weer mooie blauwe spullen uit Belgie afkomstig van een puller die zijn fiets/trekker aan de wilgen heeft gehangen. Vol ongeduld wachten we op het nieuwe seizoen!

Maar er word op meer plaatsen gewerkt/gesleuteld. Zo zullen de mannen en vrouwen van de Red Danger met een groene trekker uit gaan komen in de 3.5 ton sportklasse. Ze hebben daarvoor de "oude" trekker van Gert Stessens gekocht, na jarenlang stil gestaan te hebben zal er weer nieuw leven in de Fendt geblazen worden. En als de Fendt er nog steeds zoveel zin heeft als jaren geleden is het kanshebber voor het podium! Zie foto hiernaast.

 
  Verkocht 20-08-2012

 Voor diegene die ons pullingmagazine zojuist hebben ontvangen kunnen daarin lezen dat Arne van Rattingen dit seizoen blijft rijden in de 3.5 ton sportklasse met zijn Ledge Dancer maar... dit is al weer oud nieuws! Afgelopen weekend is de trekker opgehaald en verhuist naar Stutgart (of hoe schrijf je dat?) in Duitsland. De trekker is dus verkocht en dat betekend dat Arne weer verder kan met zijn nieuwe blauwe. Voor dit seizoen zal dit niets meer uithalen maar volgend jaar zal/kan hij er vanaf de eerste wedstrijd bij zijn in de superstocks, want Arne gaat dan meteen een treedje hoger. Ook heeft Arne voor een nieuw vervoer middel voorzien ook daarin steekt nog wat werk maar daar heeft hij dus ook nog even de tijd voor! Succes Arne met de bouw.

 
  Pech!  19-08-2012
Ook in ons pullingmagazine "gas d`r op"  schreven we dat in Peer gewacht word op een nieuwe koppeling. Ook dat is oud nieuws want afgelopen week is dat spul binnen gekomen en meteen erin gestoken! de trekker werd gestart alles leek oke. dus nog even de stoomcleaner erover zodat alles proper was om de eerste keer aan te kunnen haken op een bijna thuiswedstrijd afgelopen week in Peer. Echter, na deze wasbeurt weigerde de conti verdere diensten! met man en macht werd geprobeerd de ontsteking droog te krijgen want men vermoede dat door het schoonspuiten ergens water in terecht gekomen zou zijn. Geen resultaat! dat betekende geen maiden pull op je thuiswedstrijd! Nu maar hopen dat de mannen de conti weer aan de gang krijgen voor de wedstrijd in Ossendrecht.
 
   Dustraiser II  14-05-2012
 dustraiser II  Hier is er dan eentje, een foto van de nieuwe Dustraiser. Voor menigeen eigenlijk een oude bekende. De trekker heeft jaren gereden eerst bij de Power Breaker competitie daarna de ITTC competitie, daarna verhuist naar Oostburg maar eigenlijk meer stil gestaan dan wedstrijden gereden. Ontzettend jammer want Jack Stijnen heeft dat ding netjes gemaakt en met flink wat potentie. Een dikke DAF 1160 motor, waterinjektie, geslepen nokkkenas, extra smering rond de krukas, enz, enz. De trekker staat nu in Belgie in het mooie Prosper, op een paar honderd meter van de beruchte Hedwigepolder en het ten dode opgeschreven dorp Doel. Antwerpen lijkt alles te vernietigen wat in de weg ligt.... Maar Wesley en Ellen hebben er wel een van de mooiste trekkers van de ITPV gestald! We zijn  benieuwd of het gas net zo ver opengaat als vroeger! Als Wesley zijn broekspijpen maar dichtbind....
 
  De eerste klappen 25-04-2012

 In het Belgische Peer hebben de eerste klappen geklonken van het speeltje van Mario Bullen, oftewel de V12 Continental is tot leven gekomen. Niet geheel zonder slag of stoot, want een van de 2 aangeschafte Conti`s zat vastgeroest!, die had bij een handelaar jaren buiten gestaan en dat had zijn sporen nagelaten. Mario heeft een 2e conti opgehaald in Hulst en met de onderdelen daarvan weer een proestende conti gemaakt. De hartslag van Mario en enkele toeschouwers is ook meteen getest want na uren prutsen met de ontsteking, heel Belgie en Nederland was al afgebeld voor advies, men had de moed al bijna opgegeven, maakten de bougies een vonk en spontaan ontbrande alle benzine die bij al het starten in de uitlaat terecht was gekomen. Maar na van de schrik te zijn bekomen klonk er gejuich dat men die Amerikaan bedwongen had.... Nu snel de koppeling in Dongen ophalen en verder afbouwen.

 
  fairpower light 01-03-2012
 hier foto van het nieuwe "speeltje" van Peter Mussche. Peter die is aangestoken door het pulling virus door zijn zoons Steven en Carl beide komen die uit al bij de ITPV in de 4.5 sport en de hotstock klasse. Peter zal met deze mooie Mexicaanse Ford mee gaan doen in de 3.0 ton sport. In een berichtje eerder schreven we dat het een Engelse trekker is maar we kregen de reactie dat de Fairpower een in mexico gebouwd type is. Maakt eigenlijk niks uit als er maar Power in zit! Toch?
En volgens de geruchten zit er in deze New Holland heel wat (fair) power
 
  nieuwe deelnemer 3.5 ton sport 23-02-2012

 Heb je net de website weer bijgewerkt komt er een mailtje binnen van een nieuwe aanmelding voor de Cerpentier 3.5 ton sport. Filip Ally die we kennen van de standaard klassen met een wondermooie zeldzame White Oliver en in 2011 met een Volvo 810, nu voor 2012 word de lat weer een treedje hoger gelegd en zal gereden worden met een Inter 1455 in de Cerpentier 3.5 ton sport. De naam van de trekker zal zijn "pullingfriends" Filip komt uit Dentergem en is een van de organisatoren van de wedstrijd in Dentergem.

 
  3 nieuwe deelnemers 3 ton sport 22-02-2012

Weer een nieuwe deelnemer(s) nu in de 3 ton sport, de klasse die vorig jaar voorzichtig is opgestart. Vanuit Groningen zal het team van  transport en demontage bedrijf  BvD met 2 trekkers mee gaan doen 2 Volvo 700 wel te verstaan. Door de verre afstanden zal het team misschien enkele wedstrijden moeten overslaan maar de intentie is om dat tot een minimum te beperken, foto`s van deze trekker en chauffeuse zijn we nog aan het ontwikkelen die volgen nog. waar we wel wat beeldmateriaal van hebben is de Fair Power Light. Peter Mussche uit Doel heeft de intentie om meteen het eerste jaar Belgisch kampioen in de 3 ton sport te worden dus zal de hoogste trede van het ere schavot ingevuld gaan worden door een Engelse trekker? hierbij alvast een filmpje.
http://www.youtube.com/watch?v=80z5K6bJvPI

 
  Black Beauty? 30-01-2012

 In Peer in Belgie word de laatste weken koortsachtig gewerkt om nog dit seizoen met een "nieuwe" vrije klasse trekker op de baan te komen.
Helemaal nieuw zal de trekker niet worden, het is het oude frame van de Red Lady. Men heeft het rollend frame aangekocht echter zonder de motor die is indertijd verhuist naar Texel en nadien naar Vessem en staat nu in Hulst. De mannen hebben een continental op de kop getikt die echter jaren buiten heeft gestaan en vast zit! De motor is helemaal uit elkaar gehaald de bussen, zuigers en zuigerveren gehoond en geschoond. Nu zijn ze zover dat dit alles weer in elkaar gezet kan worden en is het de beurt aan de koppeling om die compleet en in orde te maken want ook daar ontbraken onderdelen. Vader en zoon zijn echter zeker van hun zaak en willen zorgen dat de trekker in een fris kleurtje weer op de baan zal staan nee een FP zal trekken. De naam zijn ze het nog niet over eens! Black Beauty wil de een, maar dan begint de ander bedenkelijk te kijken! We wachten gewoon af!

de "oude" Red Lady

 
 Dustraiser2  16-01-2012

 berichten  we in het vorige nieuwsberichtje dat er spullen vanuit Belgie naar Nederland zijn verhuist. Nu is het andersom vanuit Oostburg verhuist nu een complete trekker naar Belgie en wel naar St Gillis Waes, weliswaar net over de grens maar het is Belgie! Antoin v/d Bossche heeft zijn Red Devil verkocht. Antoin zagen we nog heel sporadisch op puller evenementen, afgelopen jaar heeft hij nog een poging gewaagd op de harde klei in Waterlandkerkje maar daar sneuvelde een tussenmof aan de versnellingsbak, einde oefening voor de dikke DAF. In deze staat is de trekker verkocht aan het team van de Dustraiser die op zoek was naar een diesel met wat potentie! en dat heeft die DAF. In het verleden gebouwd en getuned door Jack Stijnen leverde deze diesel een 1800 pk.

Hierbij een foto van 2 jaar terug  en een filmpje;


                                 
filmpje Red Devil

 
  winterwerk 05-01-201

In Biervliet de mannen van de Ledge Dancer hebben tot Kerstmis flink zitten piekeren hoe nu verder want ze willen meer! De Ford Major is te koop gezet ondanks dat ze dat type eigenlijk niet kwijt wilde maar toch is dit na lang beraad besloten, dus kopers voor de Ledge Dancer in sport 3.5 ton uitvoering kunnen zich melden bij Arne v Ratingen info@decogreen.nl 
Dit houd in dat er een geheel  nieuwe trekker komt en deze zal uitkomen in de superstocks van de ITPV het is een blauwe (hadden we niet anders verwacht) en de "hete" onderdelen zijn al aangeschaft zoals de motor en achteras met versnellingsbak. Dat laatste is in Belgie aangeschaft bij een oud puller die dat spul pas na jaren op de plank te hebben gehad nu wel van de hand heeft gedaan. Uit betrouwbare bronnen weten we dat het mooi spul is! dus dat beloofd weer wat vanuit Biervliet! Succes mannen                

 
  nieuwe truck deelnemer Team van Mele 02-12-2011

In Belgie, om precies te zijn in Bazel word hard gewerkt om komend seizoen present te zijn in de truck klasse met een Scania 112. 
Het team heeft afgelopen al regelmatig meegedaan in de standaard klasse maar ze willen meer daar in Bazel. We mogen ervan uit gaan dat het er piekfijn uit komt te zien zowel onder als buiten het kapwerk want dat was al te zien hoe het team zich presenteerde afgelopen jaar met hun Scania torpedo, op een van onderstaande foto`s is die op de achtergrond te zien.


 
  Feestavond 15-11-2011

De feestavond word op zaterdag 26 November gehouden, Er is een zaaltje in Merksplas vastgelegd de "Merckhoeve" Marckstraat 7, 2330, er is voor een stukse muziek gezorgd, een winterbarbeque om de maag gevuld te houden en natuurlijk voor fris en wat sterkers. Om 20.15 uur word de soep geserveerd.
Op deze avond worden de Belgische sportklasse kampioenen gehuldigd, de winnaar van het Belgisch supersport truck klassement en de clubkampioenen in de superstock klasse, de hotstocks en de vrije klassen van de ITPV.

 
  Technische keuringen 14-11-2011

 Op zaterdag 19 November is het van 18.00 uur tot 20.00 uur mogelijk om spullen zoals koppeling, afscherming e.d. te laten keuren door onze technische commissie. Door de ITPV is apparatuur aangeschaft die gebruikt word in de vliegtuigindustrie om haarscheurtjes in staal te kunnen zien ondanks dat dat met het blote oog (nog) niet zichtbaar is, "bloot" te leggen. Hadden we dat de vorige 2 jaar nog geleend nu heeft de club dit aan zichzelf en is niet meer afhankelijk van anderen of het die dag te gebruiken is. Voor leden zijn er geen kosten aan verbonden. Na afloop van deze keuring beginnen we om 20.30 uur met een evaluatiebijeenkomst over seizoen 2011. Dit alles in het zaaltje van de familie Snoeijs te Meer in Belgie. 

 
 winterwerk  11-11-2011

 Voor de Dustraiser was het seizoen nog niet eens zo slecht verlopen halverwege ingesprongen en daarna bijna alle wedstrijden aanwezig en dus punten vergaart voor het kampioenschap. een verdienstelijke 3e plaats in de 4 ton en een 4e plaats in de 3 ton vrije klasse. Maar op de 2e laatste wedstrijd in Ossendrecht wilde de dikke DAF niet meer. Onderstaande foto`s vertellen waarom. Werk aan de winkel voor Wesley zeker omdat het oude frame van de Blue Challence is aangeschaft. Alleen de achteras is bruikbaar aangezien het frame niet bepaalt meer recht te nomen is. Volgend seizoen zien we de Dustraiser in een nieuwe gedaante terug en misschien met meer pk`s?

 
  Trucks Almkerk 09-09-2011

Afgelopen weekend hebben de trucks in Almkerk gereden, een evenement om de rillingen van te krijgen! Zo rond de 10000 toeschouwers stonden schouder aan schouder op de tribunes. Er heerste een gezellige sfeer die duurde tot na middernacht! De basrijs wagen en de Powerbreaker maakte er dan ook een mooie show van. Ongelooflijk mooi om een truck, met de voorwielen de lucht in, te horen kreunen tot de turbo geen druk meer levert.
Ook "onze" jongens deden het goed. De Red Madness zette in de finale een afstand neer van 99.97 meter, dat bleek niet meer te verbeteren. Black Sensation kwam een 15 tal meter te kort en de Dreamcatcher zat daar weer kort achter ook de mannen helemaal uit Ieper zaten daar weer kort achter. Wat ook vermeld mag worden is dat diezelfde mannen uit Ieper een 3e plaats haalde in de strijd over de "vliegende meters" oftewel hoelang blijven de voorwielen los van de grond! Bijna 11 seconden bleven de DAF voorwielen boven de grond zweven! Jammer genoeg was de Blue Horses, ondanks dat die zich wel had aangemeld, niet aanwezig want die zou dit waarschijnlijk verbeterd hebben? Er is besloten deze wedstrijd ook voor de punten van ons Belgisch kampioenschap mee te laten tellen.
Dat het ook wel eens fout kan gaan zie dit filmpje van de volgende dag

 
 filmpje Vessem 05-08-2011

 Omroep Brabant heeft tv opname gemaakt in Vessem.
Hierbij een link naar het programma, Het gedeelte over Vessem begint bij de 15 minuten en duurt tot het laatst.

 
  Denny Toy 13-05-2011

Vanuit Arendonk kregen we het slechte nieuws dat de Denny Toy definitief gesneuveld is. Heeft Dennis al een jaartje met een kapotte achteruit versnelling gereden nu blijkt de aandrijfas getordeerd te zijn en heeft Dennis besloten al zijn aandacht te richten op de mooie JD prostock waar hij vorig jaar al mee wisselende resultaten heeft meegedaan.. De Volvo staat nu in onderdelen te koop

 
  Moerbeke 05-05-2011

 De wedstrijd in Moerbeke gaat nu definitief door op 12 Juni, 1e pinksterdag. Ze pakken het daar meteen serieus aan met meteen een mooie website; www.trekkertrekwaasland.be  Deelnemers in de standaard klassen kunnen ook daar terecht voor een inschrijf formulier om zich aan te melden.

 
  Overleden 21-04-2011

 Gisteren is Ad de Jong overleden, na alle ziekenhuizen bezocht te hebben heeft hij zich gewonnen moeten geven aan de ziekte kanker. 3 weken geleden was hij nog geopereerd in Leuven het heeft niet mogen baten. Ad was nog maar net 50 dus nog veel veel te jong. Ad is getrouwd met Elly en wonen in het Brabantse Alphen. Ad kennen we als grondlegger van het team "De Jong Special" nu uitkomend in de b-divisie maar een van de pioniers in de vroegere ITTC competitie. Samen met zijn broers Gert-Jan en Twan hebben ze heel wat creaties op de baan gezet met heel wisselende resultaten! Ook heeft hij samen met zoon Mark de mini special klasse opgericht en zelf een sleepwagen gebouwd. Hun dochter Yvonne kennen we allemaal als rondemis o.a. in Alphen. Een sympathieke familie die verankerd was met trekker trek. We wensen Elly en de familie veel sterkte.

 
  Buiks Hoveniers superstock klasse 27-03-2011

 Op de ledenbijeenkomst afgelopen zaterdag hebben we een nieuwe klasse sponsor kunnen noteren, naast de Cerpentier 3.5 sport klasse hebben we nu ook de Buiks Hoveniers 3.5 ton superstock klasse. Jan Buiks kennen we van de prostock "The Undertaker". Na meer dan een jaar uit de running te zijn geweest door de opgelopen schade op de wedstrijd in Haasdonk in 2009 is de trekker geheel nieuw opgebouwd. Zeker op kleibanen zal zullen de voorwieltjes hoog de lucht in gaan. Het sponsorgeld wat met deze sponsoring is gemoeid word aan het eind van het jaar besteed om bij het huldigen van de kampioenen de enveloppen mee te vullen het geld komt dus weer geheel ten goede aan de rijders in deze klasse

 
  Nieuwe Blue Devil in pro stock uitvoering! 22-03-2011

Bij de foto van de trekker v/d Maand zien we de Blue Devil nog in oude gedaante.
Voor seizoen 2011 zal er een op methanol lopende DAF 11.6 op liggen. Opvallende zal zijn dat er maar slechts een turbo gemonteerd zal worden, een heel speciale HX 82 zal de broodnodige luchtdruk gaan verzorgen. Een MSD ontsteking zal voor de vonk gaan zorgen. Het wachten is nog op een oliepomp uit Amerika. En dat zou wel eens de reden kunnen zijn dat de eerste wedstrijd nog niet aangehaakt kan worden.
Voor hen die dit project wel zien zitten is er de mogelijkheid om lid te worden van de Blue Devil club v vijftig 

 
 nieuwbouw 21-03-2011

Niet alleen bij de vrije klassen word ge- en verbouwd maar ook bij de nieuwste klasse bij de ITPV.
Zo zijn 4 fanatieke truck liefhebbers in Moerbeke in BelgiŽ bezig een Iveco truck klaar te stomen voor de grote uitdaging.
In een hoek van de werkplaats van transport bedrijf Cerpentier hebben ze al heel wat uurtjes doorgebracht.
De eerste wedstrijden zullen ze er dan ook nog niet zijn, maar op hun "eigen" wedstrijd in Moerbeke zou het moeten gaan gebeuren.
We zijn benieuwd maar, ook de andere deelnemers in de truck klasse kijken uit naar meer concurrentie!

 
  Nieuwe klasse 8-02-2011

In seizoen 2011 zullen er 2 nieuwe klassen bijkomen bij de ITPV zo komt er een 3.0 ton sportklasse voor 3 en 4 cilinder trekkers, met als restrictie een motorinhoud van 5 Liter. En er komt een 9.5 ton (super) sport truck klasse. Dit seizoen zal er misschien nog niet echt van een competitie sprake zijn omdat je met 2 of 3 trucks daar ook nog niet van kunt spreken maar als het een beetje wil groeien dan word er voor de punten gereden.
Het word opgezet geheel volgens de reglementen zoals ook de Nederlandse VTN die hanteert. Uitwisselingen en aanvullingen op wedstrijden is daarbij het uitgangspunt
De trucks die onder  de ITPV vlag rijden kunnen zondermeer ook aanhaken op VTN wedstrijden, onder voorwaarden dat de ITPV die dag zelf geen wedstrijd heeft en de betreffende organisatie dat ook wil. Andersom kunnen ITPV organisatoren ons deelnemersveld aanvullen via VTN.
PotentiŽle deelnemers graag aanmelden bij de secretaris via info@itpv.nl 
Het lidmaatschap van de ITPV kost Ä 50. per jaar.

 
  Feestavond 15-09-2010

 De Feestavond van de ITPV zal op zaterdagavond 27 November gehouden worden op dezelfde locatie als voorgaande jaren nml in Hoogstraten.
Een evaluatie vergadering van seizoen 2010 zullen we, eerst, houden op 5 November in het zaaltje van Jos Snoeys te Meer-Hoogstraten.
De technische keuring zal in St Gillis Waes gehouden worden op zaterdag 11 december van s`middags 5 tot 8.

 
  Zieuwent 25-08-2010

 De organisatie van Zieuwent heeft laten weten dat ze alleen de vrije klasse demo`s willen laten rijden. dus, jammer genoeg, geen superstocks en geen hotstocks in de achterhoek.

 
  schades 19-08-2010

 Afgelopen weekend in Zevendonk zagen we dat de Screaming Deere niet op toeren wilde komen. Er was afgelopen week een geheel nieuwe koppeling ingezet dus dacht iedereen dat daar misschien de fout zat. Maar nu blijkt dat de intercooler op 2 plaatsen is opengescheurd. Dat is een precies werkje om die weer gemaakt te krijgen Dennis doet er alles aan om in Buurse van de partij te zijn.
Voor de Red Warrior verliep het weekend in Andijk ook niet zoals ze wensten, vlak na de start klonk er een droge knal vanonder de zetel van Raf en na inspectie bleek de versnellingsbak een tandwiel minder te bevatten.
Bij de Blue Challence is er weer een week veel gesleuteld. In Rijsbergen zagen we al dat er enkele cilinders niet goed meeliepen, na inspectie bleek dat de bougies "dichtgedrukt" waren. De mannen dachten meteen dat er spel zou zitten op de krukas, dat bleek geheel niet het geval. Ook de nokkenas was niet verlopen. Na het demonteren van de cilinders zagen ze dat er beschadigingen zaten op de zuiger ter hoogte van de bougie, het leek de afdruk van een stukjes metaal. Echter er was niks boven de zuiger te bekennen. Ze vermoeden nu dat er iets door de supercharger naar binnen is geglipt, boven de zuigers is terechtgekomen, de bougies geraakt heeft en door de uitlaat weer naar buiten is "geblazen"
In Andijk kregen ze weer pech, de startmotor weigerde! En waar haal je die zo gauw? De reserve startmotor van een collega werd opgehaald en zo zullen ze kunnen rijden in Buurse.
Tegenslag ook voor Jerommeke 5 die last had van een "plakkende" koppeling na de wedstrijd in Andijk. Nu blijkt dat de priseas is getordeerd en ook de hartjes van de koppelingsplaten heeft vervormd. Ook daar zal dus nieuw spul in moeten. Wim zal met Jerom 5 dus niet in Buurse aanwezig zijn.


De priseas van Jerommeke 5

 
  filmpje 12-07-2010

 Voor een filmpje van Zoutleeuw klik hier  filmpje van de Knipe klik hier  Berkel Enschot klik hier  Dentergem deel 1 klik hier deel 2 klik hier de knipe

 
 Webmaster 18-06-2010

 De site word op dit moment niet dagelijks meer bijgehouden... Maar een boerderij bedrijfsverplaatsing met slopen, nieuw en verbouw vergt enorm veel tijd, weken van 80 tot 90 uur geven weinig vrije tijd voor een website.... Maar we proberen het beste ervan te maken.

 
 Verkocht 11-02-2010

 De Sweden Power, kampioen 2009 in de superstocks is verkocht. Kristof en zijn broer kunnen nu vol gas verder werken aan de Valtra die ze halverwege het seizoen 2010 op de baan willen hebben. De mooie Volvo is in Belgie gebleven en zal onder een nieuwe naam en met frisse laklaag in 2010 weer deelnemen in de superstock competitie van de ITPV.

 
 Black Fury 25-01-2010

 Zoals we al eerder melde word er in Diksmuide hard gewerkt aan een nieuwe sleepwagen voor Belgie. Vanaf begin seizoen 2010 zal de wagen ingezet gaan worden    Voor foto`s klik hier

 
  overleden 1-11-2009

Op 29 Oktober is Jan Oomen overleden. Jan was een van de gangmakers bij het oude ITTC. En de ITTC mag toch gezien worden als de bakermat van onze ITPV. Jan was samen met zoon Kees een fanatiek deelnemer in de vrije klasse en was op alle wedstrijden aanwezig. Een kleine 10 jaar terug heeft hij de sport vaarwel gezegd. Hij was toen ook al de 65 jaar gepasseerd! En dat zullen weinigen kunnen zeggen dat men op die leeftijd nog actief is in deze sport! Na een lang ziekbed is Jan op 77 jarige leeftijd overleden. Jan en familie bedankt voor alles wat je voor de sport hebt gedaan.

 
  Black Fury 15-10-2009

 Een mooie naam voor een nieuwe sleepwagen! In Belgie word gewerkt aan een spiksplinternieuwe sleepwagen. Tractor pulling ontwikkeld zich door toedoen van de ITPV tot een van de snelst groeiende sporten in Belgie. Heel vaak moet een sleepwagen uit Nederland ingehuurd worden om aan de groeiende vraag naar wedstrijden te voldoen. Een stel fanatiekeling in de buurt van Diksmuide hebben in samenwerking met een gerenommeerd constructiebedrijf deze handschoen opgepakt. in samenspraak met de ITPV word op dit moment koortsachtig aan de constructie tekeningen gewerkt, ondertussen liggen de motor assen e.d. al in de werkplaats om nagezien en aangepast te worden. Indien we de eerste foto`s ontwikkeld hebben zullen deze natuurlijk zo snel mogelijk hier gepubliceerd worden. Het is de bedoeling de Black Fury aan het begin van seizoen 2010 startklaar te hebben.

 
  verkocht! 11-10-2009

De mooi strak blauw gespoten prostock van David en Saroya Joppe is verhuisd. Wel is de trekker binnen Zeeland gebleven en wel naar Zeeuws Vlaanderen, om precies te zijn naar Biervliet. David nam met pijn in het hart afscheid van de trekker want de mooie blauwe kleur moet daar plaats gaan maken voor de bedrijfskleuren van de nieuwe eigenaar en dat is helemaal geen blauw... En daar had David toch wel een beetje moeite mee....
Ook naar Zeeuws Vlaanderen (wat is dat daar toch in die hoek van Zeeland...) is de "oude" Mud Patrol van de gebr v Eijck uit Alphen verhuisd naar Graauw. Zonder turbo en zonder de pro stock banden maar verder compleet, dus dat moet lukken om die trekker in 2010 in actie te zien komen!

 
  filmpje 2-10-2009

Van de wedstrijd te Julianadorp heeft de organisatie een after-movie gemaakt. Wel een beetje lang, maar wel de moeite van het bekijken waard en je kunt nu zien hoe professioneel de organisatie te werk is gegaan. Want nogmaals, de complimenten voor een organisatie die dit nog maar voor de eerste keer doet. klik hier voor het filmpje.

 
  Volle vrachtwagen 28-09-2009

Voor diegene die regelmatig deze site bezoeken zullen het al gezien hebben bij het wedstrijdverslag van Julianadorp, daar staan de foto`s van een geladen vrachtwagen van de mannen van de Blue Devil.
Ze hebben het frame overgenomen dat bestemd was voor de Black Pearle van Simon Stark.
Maar Simon en zijn zonen hebben de handdoek in de ring gegooid en besloten ermee te stoppen vooral omdat Simon naar Frankrijk gemigreerd zijn.
Het frame is eigenlijk gemaakt door Henk Pastoor voor zijn projekt, dat ook niet doorgegaan is, de Black Horse met 2 RR Griffon motoren.
Door Patrik en zijn gevolg zal er een dikke DAF voor op de neus geplaatst gaan worden.
Er zijn zelfs snode plannen om er een alky DAF van te maken..... Maar dat willen ze nog niet vertellen....

 
  lege vrachtwagen 16-09-2009

Komend weekend gaan we naar het verre noorden van Noord Holland. Het beloofd een gezellige wedstrijd te worden in Julianadorp!
Onze rijders zullen er rekening mee moeten houden dat we vroeg in de middag zullen moeten rijden. De organisatie houd er rekening mee dat het ook weer een lange reis terug naar huis is en we dus niet te laat daar weer willen vertrekken.
Wat echter op zal vallen is dat er een team met een lege vrachtwagen naar toe zal rijden!!
Kijk, daar snappen we niks van! Wat ga je met een vrachtwagen helemaal naar Den Helder als je geen trekker bij hebt??

 
  Te koop 11-09-2009

VOLVO BM 810 Hotstock uitvoering
motor td 101 (9.6 liter)
banden 650/65R42
turbo holset HX 80
intercooler lucht-lucht
3 plaats centrifugaal koppeling
gewicht 4500
voor inlichtingen 0032(0)485/92.37.51 of dennisslegers@hotmail.com

 
  Julianadorp 10-09-2009

Je zou het niet verwachten maar zelfs in Julianadorp kennen ze carnaval!
En ze kunnen tenminste flink wat reclame maken voor hun wedstrijd.
Op hun site is een filmpje te zien dat ze in de carnavals stoet van Februari al reclame maken voor hun wedstrijd!
Maar zeker zo mooi zijn de "billboards" die ze hebben laten maken en aan de invalswegen in de omgeving zijn geplaatst!
Wij vinden ze wel opvallen!!
En nu weten we ook meteen waren ze die dingen "billboards" noemen.....
Bezoek Powerfestival.nl

 
  Blue Chalence 9-09-2009

Het is niet allen in het zuiden dat er stukken worden gereden zo is afgelopen week bij een demo wedstrijd de prise-as in stukken gebarsten van de Blue Chalence, en die heeft ook nog de koppeling beschadigd dus dat word overuren sleutelen om er in Julianadorp weer bij te zijn, want dat is juist voor de "noorderlingen" nu eens niet zo ver rijden!

 
  filmpje 6-09-2009

Van de wedstrijd te Zoutleeuw is een soort van promotie filmpje gemaakt waarin ook aandacht besteed word waar de opbrengst van deze dag aan besteed word. Een mooi kort filmpje waar deze informatie leuk en spectaculair naar voren gebracht word, het bekijken waard!  klik hier

 
  Freigtliner 2-09-2009

 Naast de Blue Devil was er in Neerpelt ook schade voor de Freigtliner. Ondanks zijn overwinning was wel zijn turbo gehemeld op het eind van zijn run.
In Eerde hebben we kunnen zien dat de schade al weer helemaal hersteld was en dus reed Fredy opnieuw naar een overwinning.
Ook over de Freigtliner gaan er geruchten. Deze worden flink aangewakkerd doordat er een bordje "te koop" op zijn trekker staat!
Schijnt dat er iets met een groene motorkap al in zijn schuur staat.....
We zullen misschien ook tot op de feestavond moeten wachten vooraleer we er meer over te weten komen??

 
  Blue Devil 1-09-2009

in Neerpelt hebben we gezien dat de Blue Devil met een kraan van de baan werd afgevoerd. na inspectie bleken het kroon en pignon wiel niet meer te beschikken over alle vertandingen.
Het is waarschijnlijk einde seizoen voor de mannen uit Hulst.
Men wil nu meteen beginnen om de trekker klaar te gaan maken voor seizoen 2010, met een nieuw frame en versnellingsbak hoopt men dan ook onder de 3 ton eigen gewicht uit te komen.
Ook de motor wil men onderhanden nemen maar daar laten die mannen nog weinig over los. Dat is even wachten tot de feestavond want na een paar potten bier komen we dat wel te weten....

Kijk ook op Blue Devil

 Feestavond 24-08-2009

Een goed gebruik van bijna alle tractor pulling clubs is om een feestavond te houden, dus ook wij gaan ons 1,5 jarig bestaan vieren op 21 November in Hoogstraten op dezelfde locatie als vorig jaar. noteer die datum dus alvast in je agenda meer nieuws daarover volgt tegen die tijd!

 
  Rijdersbijeenkomst 9-08-2009

 Komende woensdag 12-8 is er een rijders bijeenkomst in het zaaltje van de familie Snoeys te Meer-Hoogstraten, aanvang half 9.

 
 JD 8530 pro stock 5-7-09

 De JD 8530 van Dennis Slegers is weer in topconditie, tenminste dat hopen ze. Vorige week na het monteren van een nieuwe turbo raakte tijdens het proefdraaien de klepzittingen los. De klepzittingen bleken zover afgedraaid dat ze door temperatuurverschillen zoveel gingen in en uit zetten dat ze los raakte. Nu heeft men geen losse zittingen meer gemonteerd maar zijn de klepzittingen gewoon uitgeslepen in de kop. Kunnen er meteen nog grotere kleppen in! Tevens is er een elektrisch verwarmingselement in het blok gemonteerd, dat als voordeel heeft dat er minder lang "warm" gedraaid hoeft te worden maar ook dat bij "koude" motor die makkelijker aanslaat. We zijn benieuwd of dat de overwinning in de superstock klasse gaat opleveren.....

 
 Agenda 1-07-2009

 We zijn nog maar halverwege het seizoen maar de eerste wedstrijden voor 2010 melden zich al weer aan. Zo zal Zoutleeuw weer op de agenda staan en waarschijnlijk zelfs voor 2 dagen. Ook Diksmuide heeft weer hun datum gereserveerd, waarschijnlijk op weer een ander terrein maar ook weer 2 dagen.

 
 Bassevelde filmpje van de Blue Challenge 28-05-2009

Hierbij een fimpje van de Blue Challenge de "oude" trekker van Antoin de Jong, De Jong Special. foto`s zijn te zien bij agenda en uitslagen. Ook een filmpje van de nieuwe Red Warrior.
De schade bij The Undertaker bleek mee te vallen, een kleine storing in de waterinjektie. De schade bij Dennis met zijn 8530 is groter, de dikke Holset HX 82 turbo heeft compleet de geest gegeven. de schade bij Jerommeke 5 bleek ook mee te vallen een bougie van cilinder 12 was eruit geknald door de hitte? Het bleek de experimentele bougie te zijn die Wim wilde proberen, experiment mislukt dus...

 
 Formulieren 03-05-2009

 Om organisatoren het wat gemakkelijker te maken hebben we standaard formulieren opgesteld die een organisator kan gebruiken om een aanvraag of nformatie in te winnen voor het inhuren van vrije klasse trekkers, superstocks, hotstocks en de sportklassen. Zowel voor demo`s, als voor een complete competitie wedstrijd en voor Belgie meetellend voor het Belgisch kampioenschap sportklassen 3.5 en 4.5 ton. Kijk bij "informatie'

 
 Gewichtsklassen 14-03-2009

 Door organisatoren en door rijders worden er steeds weer vragen gesteld over de gewichtsklassen waarin gereden word. In de evaluatie vergadering van seizoen 2008 is hier ook veel over gesproken, maar de uitkomst was dat we alles bij het oude laten. Toch staan we altijd open om eens een enkele keer of bij wijze van proef de vrije klasse 3 en 4 ton te rijden! Zeker nu er 2 nieuwe deelnemers bij gekomen zijn is dit misschien het overwegen waart?

 
Jerommeke 5 06-08-2008

Ook slecht nieuws van Jerommeke 5. Net voor het dichtdoen van het gas bij de finale trek van de 4.5 ton was er een steekvlam te zien aan de linkerkant van de motor. Er blijkt een gat naast de bougie gesmolten te zijn in de kop van de cylinder. Voorlopig einde oefening voor de Continental.

 
Haasdonk 14-07-2008

Op de wedstrijd in Haasdonk bleek weer eens dat er toch gevaarlijke dingen kunnen gebeuren. Nu is Jan Buiks iemand met stalen zenuwen maar toch deed Jan het gas dicht, want met 3 wielen los van de grond dan gebeurt er toch wel wat. Even leek het erop dat hij op zijn kant zou gaan maar, misschien was het wel zijn redding, boog het chassis door op het moment dat de voorwielen met een enorme klap de grond raakte. Hopenlijk voor Jan en Paul is het alleen maar het chassis dat gebogen is en is er geen motorische schade. zie hier het Filmpje, Filmpje 2, Filmpje 3 filmpje 4

 
 leden 03-03-2008

 Het ledenaantal groeit gestaag. Een 31 hebben zich tot nu toe aangemeld. We krijgen regelmatig de vraag; Hoe lid te worden en wat dat kost?  Nu, je maakt Ä 50.- over op rekeningnummer van de ITPV per adres Dennis Slegers, Delta Lloyd bank te Arendonk; BE 7464651888107. Vanuit Nederland is soms het BIC nummer nodig; BNAGBEBB. Rijdende leden kunnen op dit nummer ook hun verzekeringspremie Ä130.- betalen, wel vermelden dat het voor de verzekering is en van welke trekker!

 

een website van de ITPV   22-12-2007

Een nieuwe vereniging, op 17 december 2007 opgericht, binnen tractor pullend Benelux en die behoort een website te hebben! Zie hier het resultaat van een zondag middag niks doen....
 

Copyright © 2008 ITPV.NL, All rights reserved. Best viewed in 1024 x 768 resolution